Metallspån

Legotillverkning

Legotillverkning inom skärande bearbetning

Arentorps Legoindustri är det lilla verkstadsföretaget med det stora engagemanget för de bearbetade detaljerna. Vi är erfarna och kunniga legotillverkare inom skärande bearbetning, framför allt i mindre och medelstora serier. Vi erbjuder skärande bearbetning i olika material genom svarvning och fräsning samt samarbetar med företag som utför härdning och ytbehandling. Inom många olika industrier är legotillverkningen väldigt viktig och att anlita ett kompetent företag är a och o för att legotillverkningen ska bli så effektiv som möjligt. Kunden ska kunna lita på att deras produkter håller hög kvalitet och levereras i tid och det är en princip som vi på Arentorps Legoindustri värnar om och alltid strävar efter.  

Skärande bearbetning – nyckeln till en kostnadseffektiv produktion 

Skärande bearbetning är en tillverkningsprocess som vi har goda kunskaper och mycket erfarenhet inom. Den sker i vår kvalitativa maskinpark som bland annat består av moderna CNC-styrda verktygsmaskiner och de flesta med någon form av automation. Tack vare dem kan vi erbjuda våra kunder en avancerad och kostnadseffektiv produktion inom skärande bearbetning. Vi har inga egna produkter utan tillverkar enbart detaljer från våra kunders ritningar.  

Vi erbjuder flera olika tekniker inom skärande bearbetning och kan därför också erbjuda våra kunder en viktig form av flexibilitet.

Din trygga partner inom legotillverkning

När du anlitar oss för legotillverkning kan du känna dig trygg i att vi håller leveranstiden och att slutprodukten blir som du önskar, i såväl utseende som kvalitét. Företaget är kvalitetscertifierade enligt ISO 9001:2015 med tillägget för miljö ISO 14001:2015.

Arentorps Legoindustri är det kompetenta företaget du vänder dig till när du behöver hjälp med legotillverkning inom skärande bearbetning! Har du ett konkret uppdrag inom skärande bearbetning eller vill veta mer om vad vi kan göra för dig så är vi bara ett samtal bort! Vi ser fram emot att höra hur vi kan stå till tjänst för dig.

Svarvning

Svarvning är den vanligaste metoden inom skärande bearbetning och används främst för att skapa cylindriska eller koniska former och geometrier. Denna bearbetningsteknik innebär att ett spånavskiljande verktyg formar ett roterande arbetsstycke i en svarv. Svarvstålet avlägsnar material från det snabbt roterande arbetsstycket. För produktion av detaljer med höga krav på precision och ytkvalitet är svarvning en idealisk bearbetningsmetod.

Fräsning

Fräsning används inom tillverkning av komplexa ytor, hål och spår i olika material. Vid fräsning monterar man ett fräsverktyg med många eggar, i en fräs. Verktyget roteras och arbetsmaterialet matas in mot fräsen. Detta kan utföras i olika riktningar och vinklar, vilket skapar möjlighet för en bred variation av geometriska former.

Exempel på detaljer

Klicka på bilderna nedan för större format och info.